Tiedot
Etu- ja sukunimi

Jenna Lehtonen

Syntymävuosi

1987

Toiminimi / Yritys

Jenna Lehtonen

Puhelinnumero

0503644480

Sähköposti

jenna@jennalehtonen.com

Sukupuoli

Nainen

Maakunta

Uusimaa

Maa

Suomi

Koulutus

Yhteiskuntatieteiden maisteri

Pääosaaminen

Valokuvaus

Sivuosaaminen

Kirjoittaminen, sisällöntuotanto

Kuvaus

Olen saanut Suomen hauskimmat koomikot pidättelemään pokkaansa, mummot heittelemään kastelukannuja taivaalle ja pukumiehet leikkimään solmioillaan. Ani harva pystyy ottamaan kansikuvia sekuntiaikataululla, kirjoittamaan ymmärrettävästi avaruusfysiikasta, pummaamaan ventovieraalta moottorivenekyydin saadakseen kuvan lähempää, haastattelemaan entistä ympäristöministeriä minuutin briiffauksen jälkeen tai jatkamaan kuvaamista vielä sen jälkeen, kun karhu on vienyt kengän jalasta. Minä pystyn.

Juttujani on julkaistu iltapäivälehdistä Koillissanomiin kuvien, tekstien ja videoiden muodossa niin printissä kuin verkossa – sosiaalista mediaa unohtamatta. Lehtikuvaajan ja toimittajan työssä olen kuvannut ja haastatellut ihmisiä poliitikoista poronhoitajiin. Tiedon välittäjän työ on vaatinut muun muassa uskallusta esittää kysymyksiä, yhteiskunnallista ymmärrystä, joustavuutta, nopeutta, tilannetajua ja hyviä vuorovaikutustaitoja – kykyä kohdata ihminen. Tulenkin todistetusti toimeen niin muusikkojen, missien, toimitusjohtajien, torikauppiaiden, sotaveteraanien, lapsien, eläinten kuin urheilijoidenkin kanssa. Osaamiskenttäni on laajempi kuin yhteen tiettyyn kategoriaan – kuten mainoksiin – kuvaavan. Olen ikuistanut lukuisia ihmisiä, urheilu- ja kulttuuritapahtumia, tiedotustilaisuuksia, reportaaseja ja kansikuvia sekä studiossa että miljöössä.

Olen ollut kuvaajana ja toimittajana Ilta-Sanomissa, Aamulehdessä, Savon Sanomissa, Koillissanomissa ja Iltalehdessä.  Eri mediatalojen toimituksissa työskentely on opettanut yhteiskunnasta enemmän kuin yksikään luento yliopistolla, mutta viralliselta titteliltäni olen yhteiskuntatieteiden maisteri. Taustani ansiosta minut voi heittää keikalle mihin tahansa ympäristöön.

Kotisivu

http://www.jennalehtonen.com